Wetteren

Het verhaal

Ons verhaal begon in april 2016. Toen ontdekte een bestuurslid van Wielertoeristenclub (WTC) Lambroek uit Massemen Fietsen Zonder Leeftijd op een trefdag van VVSG in Antwerpen.

Enkele weken later hadden we de kans om het project uit te testen in Malmö (Zweden).

De Algemene Ledenvergadering stond unaniem achter ons voorstel. Dit project hoorde thuis bij een fietsclub. En dus bij de piloten/fietsers, in plaats van bij de Woonzorgcentra. Omdat de zwakke schakel het aantal piloten bleek te zijn. Want aan passagiers ontbrak het niet.

Een sponsor was bereid om de aankoop van een Riksja te pre-financieren. Dankzij verschillende sponsors betalen we de lening terug op iets langere termijn.

Zo was Fietsen Zonder Leeftijd vertrokken. En heeft de club er een sociale afdeling (met de riksja) bij , naast de sportieve (met cyclo’s) en de recreatieve (met stads- en elektrische fietsen) afdeling.

Kortom: elke dag met goed weer geven we oudere mensen opnieuw het gevoel van fietsen in de buitenlucht. Daar doen we het voor.

Bekijk hier ons fotoboek

Praktische info

Reserveren

De bewoners van de WZC Armonea en WZC Schelderust kunnen een fietstocht reserveren bij hun animatoren. De animatoren nodigen een piloot uit voor die rit.

Andere senioren reserveren met een mail naar WTC Lambroek.

Elke fietstocht is gratis. De piloten zijn erkend door de club en fietsen volledig gratis.

Meer info op onze website of mail naar fzlwetteren@wtc-lambroek.be

Waar

  • WZC Schelderust-Scheldezicht Wegvoeringstraat 55-57 in Wetteren-Centrum
  • WZC Armonea Bovenboekakker 6 in Wetteren-Overbeke

Contact

Herman De Wulf
fzlwetteren@wtc-lambroek.be

Kaart