Vaak gestelde vragen

8npwss1y

Zijn er richtlijnen over de lengte en bestemming van de ritten met de riksja?

Je mag helemaal zelf kiezen of je lange tochten of korte ritten met de riksja fietst. De riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning die lange afstanden en ook heuvelachtige landschappen perfect mogelijk maakt. Let wel: de riksja is breder dan de gemiddelde fiets en daardoor ongeschikt voor drassig terrein, putten in de weg, eenrichtingsstraten in tegengestelde richting of paden smaller dan 2 meter doorgang.

Hoe kan ik de riksja van Mobiel 21 huren?

Je kan als organisatie of gemeente  de riksja huren tegen 200 euro per week van maandag 14 tot de volgende maandag 10 uur, plus een waarborg van 250 euro. De waarborg krijg je terug als je de riksja in dezelfde staat terugbrengt als je hem hebt gekregen. Met minstens 2 personen haal je de riksja op en brengt hem terug naar Mobiel 21 vzw, Vital Decosterstraat 67A, 3000 Leuven.

Meer weten? Mail ons gerust voor extra informatie en reservatie.

Kan ik de fiets kopen om zelf een lokaal initiatief op te starten?

Uiteraard. Mobiel 21 is tussenpersoon om  een riksja te kopen. En je kan bij ons terecht voor advies, bijvoorbeeld over de start van je project, hoe reclame maken en piloten aantrekken. Bij de levering van de riksja kan je een opleiding bestellen voor toekomstige piloten.

Meer weten? Mail ons gerust voor extra informatie om een eigen riksja aan te kopen voor je gemeente, organisatie of gemeenschap.

Hoe is de riksja verzekerd?

Mobiel 21 heeft de verhuurde riksja tegen diefstal verzekerd, wanneer die goed vergrendeld in een afgesloten ruimte staat. Voor letsel aan een persoon of schade aan de riksja of andere voertuigen of zaken is de huurder aansprakelijk.

Wie mag er met de riksja fietsen?

Je fietst zelf of schakelt een vrijwilliger in om met de riksja te fietsen. Voordat je daaraan begint, krijg je een training om er veilig mee te rijden. En even belangrijk, hoe je omgaat met de doelgroep van ‘Fietsen Zonder Leeftijd’.

Helpt Mobiel 21 bij de zoektocht naar vrijwilligers?

Je gaat zelf op zoek  naar de vrijwilligers die met de riksja willen rondrijden. We geven je hierbij graag advies en raden aan om je oor te luister te leggen bij andere initiatieven.

Wat kan Mobiel 21 nog voor me betekenen?  

Mobiel 21 staat voor ‘duurzame mobiliteit’ met al haar gezichten. Zo kan je bij ons terecht als je een presentatie of spreker zoekt, of een begeleider van workshops rond duurzame mobiliteit of rond dit specifieke project.

Neem gewoon contact met ons op en we beantwoorden al je vragen met veel plezier.