Turnhout

Lucien Van Impe signeert onze riksja

Echt voor iedereen

Klik op de volgende foto voor filmfragment

Critical mass Turnhout - eerste rit

De riksja is present op Critical Mass Turnhout

Het verhaal

Turnhout is de eerste Belgische stad die zich aansloot bij Cycling without Age. De Fietspuntwerking en burgerbeweging De Koep namen het initiatief.

Fietspunt Turnhout staat voor fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling. Logisch dat zij de praktische aspecten voor hun rekening nemen. Denk aan de piloten opleiden en de riksja onderhouden.

De Koep wil het leven, wonen en werken in onze stad zo aangenaam, rechtvaardig en duurzaam mogelijk maken. De burgerbeweging financierde de riksja en voert campagne om piloot-vrijwilligers aan te trekken.

“Iedereen met een beperkte mobiliteit mag mee. Met de opbrengst van de ritten betalen we de opleiding van de piloten, de kosten van het onderhoud en eventueel een tweede fiets.”, vertelt Jef van De Koep.

Mooi detail: Lucien Van Impe, Belgisch Tourwinnaar, werd de trotse peter van het project en zette zijn handtekening op onze riksja. Uniek gewoon.

Praktische info

Reserveren

Het hele jaar kan je de riksja met piloot per dagdeel (3 uren) reserveren met een mail naar de dienst Toerisme of op 014 44 33 55.
Een rit kost 7 euro. Wie recht heeft op een voordeeltarief met de UIT-pas, betaalt maar 1,4 euro.

Waar

Voor de piloten: in het Fietspunt Stadspark aan de Papenbruggestraat haal je de fiets op en levert ze daar terug in.

Voor de passagiers: de piloot haalt je thuis op als je in Turnhout woont. En je mag mee de route bepalen die je naar de bestemming brengt.

Kandidaat-piloten kunnen zich altijd opgeven met een mail of een telefoontje op 0484 16 01 22. Je krijgt uiteraard een opleiding vooraleer je met de elektrische riksja rijdt.

Alle informatie krijg je op deze website

Contact

Gust Van Gils
info@fietspuntturnhout.be
0484 16 01 22