Turnhout

Lucien Van Impe signeert onze riksja

Echt voor iedereen

Klik op de volgende foto voor filmfragment

Critical mass Turnhout - eerste rit

De riksja is present op Critical Mass Turnhout

Het verhaal

Turnhout is de eerste Belgische stad die zich aansloot bij Cycling without Age. De Fietspuntwerking en burgerbeweging De Koep namen het initiatief.

Fietspunt Turnhout staat voor fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling. Logisch dat zij de praktische aspecten voor hun rekening nemen. Denk aan de piloten opleiden en de riksja onderhouden.

De Koep wil het leven, wonen en werken in onze stad zo aangenaam, rechtvaardig en duurzaam mogelijk maken. De burgerbeweging financierde de riksja en voert campagne om piloot-vrijwilligers aan te trekken.

“Iedereen met een beperkte mobiliteit mag mee. Met de opbrengst van de ritten betalen we de opleiding van de piloten, de kosten van het onderhoud en eventueel een tweede fiets.”, vertelt Jef van De Koep.

Mooi detail: Lucien Van Impe, Belgisch Tourwinnaar, werd de trotse peter van het project en zette zijn handtekening op onze riksja. Uniek gewoon.

Praktische info

Reserveren

Het hele jaar door kan je de riksja of de duofiets per dagdeel (ongeveer 3 uur) reserveren, inclusief piloot, en dat via mail naar fietsenzlturnhout@gmail.com.

Een rit kost 7 euro.

Waar

Voor de piloten: De duofiets haal je op in Fietspunt Stadspark aan de Papenbruggestraat, de riksja in Fietspunt Turnova. Je levert de fiets terug in waar je hem hebt opgehaald.

Voor de passagiers: Als je in Turnhout woont, haalt de piloot je thuis op. Samen bepalen jullie de route die jou naar je bestemming brengt.

Kandidaat-piloten kunnen zich altijd opgeven via mail naar fietsenzlturnhout@gmail.com of telefonisch op 0484 16 01 22. Uiteraard krijg je als piloot een opleiding vooraleer je met de elektrische riksja of duofiets de straat op gaat.

Contact

Fietspunt Leopoldstraat (info@fietspuntturnhout.be; 0484 16 01 22)

Of via mail naar Mieke Leys (fietsenzlturnhout@gmail.com)