Lommel

fietsenzonderleeftijd_Lommel1

Een ritje met de riksja is een puur verwenmoment

fietsenzonderleeftijd_Lommel2

Zo kom je op mooie plekken die aan vroeger doen denken

Radio 2 was bij de inhuldiging

Het verhaal

Hoe het allemaal begon?

Het idee om een fietsriksja aan te kopen, ontsproot bij het Lokaal bestuur en het lokaal dienstencentrum ‘t Trefpunt. In onze zoektocht om minder mobiele mensen te laten genieten van een fietstochtje, kwamen we uit bij de riksja van Fietsen Zonder Leeftijd. Samen met het enthousiasme van het stadsbestuur en de fietsersbond, beslisten we om er een aan te kopen.

Op zaterdag 20 juni 2020 was het zover: Jan Baptist Claes trapte dit gebeuren letterlijk in. Hij heeft dan ook toegezegd om peter te zijn van ons project. En als senior, Lommelaar en ex-wielrenner was hij uiteraard de geknipte persoon om de riksja in te huldigen.

Ondertussen hebben meer dan 40 mantelzorgers en vrijwilligers een opleiding gevolgd. Ze zorgen ervoor dat elke rit een bijzonder moment wordt.

Immers, hoe fijn en deugddoend is het om de mooie omgeving van Lommel te (her)ontdekken en (opnieuw) te ervaren vanop de riksja. ‘Met de haren in de wind’ voelen de passagiers zich als ‘een prinses of prins in een koets’. Elke rit is een puur verwenmoment. En de mooie glimlach krijgen we altijd cadeau. De foto’s spreken boekdelen.

Praktisch

Reserveren

De prijs voor een rit met de riksja bedraagt 2,5 €/ uur voor burgers van Lommel en 5 €/ uur voor niet-inwoners. We geven voorrang aan minder mobiele personen die nog thuis wonen.

De riksja mét piloot kan je huren  op weekdagen, maar ook in het weekend en op feestdagen. Daarvoor vul je het aanvraagformulier in, dat je downloadt op de website (link) van de zorggroep/dienstencentrum of gewoon vraagt in het dienstencentrum.

Waar

Het Lokaal dienstencentrum ’t Trefpunt
Kapittelhof 1
3920 Lommel.

Passagiers die zich onmogelijk kunnen verplaatsen, haalt de piloot op en brengt hen terug tot aan hun voordeur.

Contact

011/39.71.02
dienstencentrum@zorggroeplommel.be