Lochristi

Voor alle leeftijden

Gezellig naar de markt

Het verhaal

Als Lokaal Dienstencentrum vonden we het een goed idee om te investeren in riksja’s (of duofietsen) en een rolstoeltransporter. Hiermee vergroten mensen met een tijdelijke of permanente beperking (opnieuw) hun mobiliteitsmogelijkheden.

Naast de bezoekers van ons centrum ’t Fazantenhof en de bewoners van de verschillende woonzorgcentra willen we iedereen van Lochristi het fietsgevoel (terug)geven. Jong en oud, met en zonder beperking.

Trouwens, we lenen onze fietsen ook uit en bereiken daardoor een groter publiek.

En ja,  passagiers halen herinneringen op uit lang vervlogen tijden. Door de fietsrit vergeten ze even hun beperking en ontstaan er spontane, gezellige babbels.

Want zo’n rit doet je terugdenken aan de eerste pogingen op de kinderfiets, aan de ritjes naar school of de mooie fietstochten langs bijzondere plekken. Een moment om even weg te dromen.

Praktische info

Reserveren

Een ritje met een piloot-vrijwilliger reserveer je bij het Lokaal Dienstencentrum ’t Fazantenhof. Ofwel telefonisch, per mail of aan de balie.

De fiets kan je ook lenen nadat je uitleg hebt gekregen en hebt geoefend zonder passagiers. Vraag gerust meer informatie.

Waar

’t Fazantenhof
Bosdreef 5c
9080 Lochristi

Contact

Nathalie De Mol en Anneke Denooze
dienstencentrum@ocmwlochristi.be
09 238 32 18