Hamont-Achel

Zàlig rijden in het groen

 

Alleen maar blije gezichten

Het verhaal

Door het programma ‘Tom Fietst’ over Cycling Without Age was initiatiefneemster Sandra onmiddellijk gecharmeerd door het project. Het idee om zelf een lokaal initiatief van Fietsen Zonder Leeftijd te starten bleef alsmaar sudderen. En begin 2021 besloot ze om – samen met echtgenoot Ronny – de sprong te wagen. Een oproep op sociale media om extra handen te vinden, kreeg meteen veel respons. Binnen de 2 weken was het bestuur samengesteld en kon de vzw worden opgericht.

Zes enthousiastelingen schreven het verhaal verder. De reacties op de bekendmaking van de plannen waren overweldigend. Veel mensen deden een gift en de lokale ondernemers zorgden voor een serieuze financiële duw in de rug. Daarmee kon de vzw  al snel een riksja bestellen.

De eerste ritten waren gepland voor augustus ‘21. Maar zoals op vele plaatsen gooide corona opnieuw roet in het eten. De levering van de fiets liet extreem lang op zich wachten. En dus moesten de plannen even de kast in. Jammer, want ruim 16 vrijwilligers stonden klaar om mee op het zadel te springen. Uiteindelijk wordt het officiële startschot in september gegeven. Met in het vizier een 2e riksja om nog meer mensen te bereiken.

Praktische informatie

Reserveren

Ritten mét piloot reserveer je vooraf. Zelf met de riksja te rijden, kan niet. De route bepaal je zelf of de piloot kiest 1 van de vooraf uitgestippelde fietsvriendelijke routes.

Telefoneer naar +32 473 88 41 78 of stuur een mail naar fzl-ha@outlook.com.

Waar

De piloot pikt de passagier(s) op, op een adres naar keuze binnen Hamont-Achel. (privé adres, zorginstelling, …)

Contact

Sandra Vos: GSM +32 473 88 41 78

Ook zin om piloot te worden of andere vragen? Stuur een mailtje naar fzl-ha@outlook.com.

Wil je ons steunen? Giften zijn welkom op rekeningnummer BE12 7330 5972 9192

Voor meer info en verhalen vind je op onze facebookpagina. Fietsen zonder leeftijd Hamont-Achel.