De Riksja

Hier haalden we de mosterd

De fiets van Fietsen Zonder Leeftijd is geïnspireerd op de Indische ‘riksja’, waarbij je vooraan twee passagiersplaatsen hebt. Wees gerust: onze riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Bij aankoop van de riksja krijg je een training om er veilig mee te fietsen.  En even belangrijk, hoe je omgaat met de doelgroep of klanten van Fietsen Zonder Leeftijd.


Huren

Je kan als organisatie, gemeente of particulier de riksja huren aan 150 euro per week van maandag 12 tot de volgende maandag 10 uur, met een waarborg van 250 euro. Die waarborg krijg je terug als je de riksja in dezelfde staat terugbrengt als je hem hebt gekregen. Je bent met minstens 2 personen om de riksja af te halen en terug te brengen bij Mobiel 21 vzw, Vital Decosterstraat 67A, 3000 Leuven.

Lijkt dat je iets? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en reservatie.


Kopen

Wil je graag een riksja kopen en zo een lokaal initiatief op te starten? Dat is goed nieuws. In het standaard startpakket van Mobiel 21 krijg je de nodige tools om met de riksja aan de slag te gaan.

Voor 6800 euro (inclusief btw) krijg je het  startpakket met volgende ingrediënten:

 1. Een startvergadering met de initiatiefnemer:
  We komen naar je toe, bekijken je wensen en noden. En samen bereiden we de komst van de riksja voor.
 2. Je eigen riksja:
  De elektrische riksja met verstelbare opstap krijg je ter plekke geleverd na een 8-tal weken.
 3. Een opleidingsmoment voor je vrijwilligers:
  In een opleiding van 2 uur krijgen je vrijwilligers een training om de fiets veilig te gebruiken. Daarnaast lichten we toe hoe je best omgaat met de doelgroep. Het moment vindt liefst plaats bij de levering.
 4. De aftrap:
  We geven mee vorm aan de eerste feestelijke rit. Want dat verdient zo’n uniek gebeuren.
 5. Trefdag:
  Je krijgt jaarlijks een uitnodiging voor de Nationale trefdag van Fietsen Zonder Leeftijd.

Wil je er een aankopen? Neem dan vrijblijvend contact op voor concrete informatie over de prijs en aankoop van een eigen riksja voor je gemeente, organisatie of gemeenschap.


Gemakkelijk te gebruiken

De riksja wordt op maat gemaakt en is gemakkelijk in gebruik. Bekijk hier het instructiefilmpje van Ole Kassow uit Denemarken, de oprichter van het wereldwijde Fietsen Zonder Leeftijd project.