Antwerpen Noord

Instappen maar

Puur genieten

Oud met nieuw versmolten

 

 

Het verhaal

‘Hallo Velo!’

Het PSC Open Huis is een plaats waar mensen mét en zonder armoede-ervaring elkaar treffen. Je kan bij ons heel wat activiteiten meedoen zoals cultuur, ontspanning, recreatieve sport allemaal op jouw maat. De meeste activiteiten zijn gratis of vrij goedkoop.

Het idee om fietstochten te maken ontstond in onze werkgroep “verbind-je”. In die groep staat de vraag ‘Hoe blijf je in verbinding?’ centraal. En één van de zaken waar we tegenaan kijken is: ‘Hoe doet minder mobiel worden mensen in eenzaamheid belanden’.

We weten allemaal dat taxi’s vaak te duur zijn, de minder mobiele centrale weinig flexibel en het openbaar vervoer niet altijd aangepast. Bovendien is digitale verbinding te duur of we hebben er te weinig kennis van.

Kortom: we hebben alternatieven nodig! En het zit in ons DNA om niet te blijven “klagen”. Daarom werkten we binnen de werkgroep ‘Hallo Velo!’ uit, een positief project om een fiets of riksja in te schakelen zodat onze leden van het Huis (terug) verbonden zijn met hun omgeving en de maatschappij.

Onze riksja heeft 2 functies. Op woensdag gebruiken we hem als taxi om leden van Open Huis naar de activiteiten te brengen en terug. Op donderdagen maken we plezierritjes en fietsen een route door het Antwerpse met onderweg een stop voor koffie en gebak.

De vrijwilligers én passagiers vinden het gewoonweg fantástisch.

 

 

Praktische informatie

Reserveren

Elke donderdag vindt er een plezierritje plaats, telkens van 13 tot 16 uur. De ritten zijn gratis. Om te reserveren bel je naar Fatima op het nummer 0478 29 30 67 of kom gewoon naar Open Huis.

Waar

Je vertrekt aan Open Huis (schoolstraat 5, 2060 Antwerpen) en komt hier ook weer aan. Als je er onmogelijk geraakt, dan meld je dat bij reservering en pikt de chauffeur je thuis op of op een ontmoetingsplaats.

Contact

Fatima

Telefoon: 0478 29 30 67

e-mail: fatima.cavalieri@cawantwerpen.be

meer info op onze website (https://www.psc-openhuis.be/homepage/projecten/hallo-velo)