Fiets je mee?

Fietsen Zonder Leeftijd is een win-win voor iedereen die meefietst.
Een eenvoudige en veilige uitstap waarvan passagiers én piloot genieten.

Wie speelt er een rol in het verhaal?

Initiatiefnemer

Je gaat samen met anderen in jouw woonplaats aan de slag om financiën te vinden voor het nieuwe project, vrijwilligers te werven en publiciteit te maken voor ‘Fietsen Zonder Leeftijd’. Daarbij kan je rekenen op de ervaring en hulp van Mobiel 21 vzw. Andere partners zijn wellicht de gemeente, de welzijnsorganisaties die zich richten op ouderenzorg en/of vrijwilligerswerk. En natuurlijk de lokale afdelingen van de Fietsersbond en de seniorenbonden.


Riksjef

De riksjef is eigenlijk de plaatselijke coördinator van ‘Fietsen Zonder Leeftijd’. Hij of zij organiseert de training van de vrijwillige bestuurders van de riksja’s. En verbindt een binnengekomen vraag voor een rit met een vrijwilliger die op dat moment vrij is. De riksjefs krijgen ondersteuning vanuit Mobiel 21. Ze  kunnen trouwens deelnemen aan bijeenkomsten om hun ervaringen te delen met collega’s uit andere gemeenten.


Piloot

Vrijwilligers nemen senioren of mindermobielen mee op een fietstocht. Je rijdt met een riksja: een comfortabele elektrische – belangrijk detail – bakfiets met 2 zitplaatsen vooraan.


Fiets je mee?

Super! Neem dan  contact op om je te registreren als vrijwillige initiatiefnemer, riksjef of piloot.