Fiets je mee?

bog5

Initiatiefnemer

Je gaat samen met anderen in jouw woonplaats aan de slag om financiën te vinden om een project te starten, vrijwilligers te werven en te zorgen voor de nodige publiciteit om bekendheid te geven aan ‘Fietsen Zonder Leeftijd’. Je kunt daarbij rekenen op de ervaring en steun van Mobiel 21 vzw. Mogelijke partners zijn de gemeente, de plaatselijke welzijnsorganisatie die zich richt op ouderenzorg en/of vrijwilligerswerk en natuurlijk de lokale afdelingen van de Fietsersbond en de seniorenbonden.


Riksjef

De riksjef is eigenlijk de plaatselijke coördinator van ‘Fietsen Zonder Leeftijd’. Hij of zij organiseert de training van de vrijwillige bestuurders van de riksja’s en legt een ‘match’ tussen een binnengekomen verzoek voor een rit met een vrijwilliger die op het gewenste tijdstip beschikbaar is. De riksjefs krijgen ondersteuning vanuit Mobiel 21 en kunnen deelnemen aan bijeenkomsten om hun ervaringen uit te wisselen met hun collega’s uit andere gemeenten.


Piloot

Vrijwilligers nemen senioren of mindermobielen mee op een fietstocht in een riksja, een uitgebouwde en comfortabele elektrische bakfiets. Fietsen Zonder Leeftijd is een win-win voor iedereen die meefietst. Een eenvoudige en veilige uitstap die iedereen kan doen. En vooral: waar iedereen van geniet!


>>Fiets je mee? Super! Neem contact op om je te registreren als vrijwillige initiatiefnemer, riksjef of piloot.