Veelgestelde vragen

8npwss1y

Mogen we zelf bepalen waar we naartoe fietsen?

Je mag helemaal zelf kiezen of je lange fietstochten of korte ritten met de riksja fietst. De riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning die lange afstanden en ook heuvelachtige landschappen perfect mogelijk maken. Let wel, de riksja is breder dan de gemiddelde fiets en niet gemaakt voor drassig terrein, putten in de weg, eenrichtingsstraten in tegengestelde richting of paden smaller dan 2 meter doorgang.

Hoe kan ik de fiets huren?

Je kan als organisatie, gemeente of particulier de riksja huren aan 350 euro per week van maandag 12u tot maandag 10u, bovenop een waarborg van 250 euro. De waarborg krijg je terug als je de riksja in dezelfde staat terugbrengt als je hem ontvangen hebt. Met minstens 2 personen haal je zelf de riksja af en brengt hem terug bij Mobiel 21 vzw, Vital Decosterstraat 67A, 3000 Leuven.

>>Neem contact met ons op voor meer informatie en reservatie.

Kan ik de fiets aankopen om zelf een lokaal initiatief op te starten?

Mobiel 21 biedt twee pakketten aan voor de aankoop van een riksja en bijhorende ondersteuning. In het standaard startpakket krijg je de nodige tools om met de riskja aan de slag te gaan. Je kan ook kiezen voor het luxe startpakket met net dat tikkeltje meer ondersteuning, materialen, training en lancering in een aanpak op maat.

>>Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijs en aankoop van een eigen riksja voor je gemeente, organisatie of gemeenschap.

Is de riksja verzekerd?

Mobiel 21 heeft de verhuurde riksja tegen diefstal verzekerd, wanneer die goed vergrendeld in een afgesloten ruimte staat. Voor letsel aan een persoon of schade aan de riksja of andere voertuigen of zaken is de huurder aansprakelijk.

Wie mag er met de riksja fietsen?

Je fietst zelf of schakelt een vrijwilliger in om met de riksja te fietsen. Voordat je daaraan begint, krijg je een training in het gebruik van de riksja en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Zonder Leeftijd’.

Helpt Mobiel 21 bij de zoektocht naar vrijwilligers?

Je dient zelf op zoek te gaan naar de vrijwilligers die met de riksja gaan rondrijden. Bij de aankoop van een riksja zorgt Mobiel 21 voor drukwerk dat je daarbij kan helpen. Wanneer je bij de aankoop voor het luxe startpakket kiest, bieden we verdere ondersteuning in het zoeken van vrijwilligers en een training voor de vrijwilligers.

Welke diensten biedt Mobiel 21 nog? 

Naast het verhuren en verkopen van de riksja, het geven van training, hulp bij communicatie en het organiseren van een startevent, biedt Mobiel 21 nog andere diensten op maat aan. Zo kan je bij ons terecht als je een presentatie of spreker zoekt, of een begeleider van workshops, rond duurzame mobiliteit of rond dit specifieke project.

Onze website www.mobiel21.be geeft alle informatie. Neem contact met ons op voor meer inlichtingen over wat we voor jou kunnen betekenen.