De Riksja

De fiets van Fietsen Zonder Leeftijd is geïnspireerd op de Indische ‘riksja’, waarbij je twee passagiers-zitplaatsen vooraan hebt. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Voordat je begint, krijg je een training in het gebruik van de riksja en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Zonder Leeftijd’.


Huren

Je kan als organisatie, gemeente of particulier de riksja huren aan 350 euro per week van maandag 12u tot maandag 10u, bovenop een waarborg van 250 euro. De waarborg krijg je terug als je de riksja in dezelfde staat terugbrengt als je hem ontvangen hebt. Je haalt zelf de riksja af en brengt hem terug bij Mobiel 21 vzw, Vital Decosterstraat 67A, 3000 Leuven.

>>Neem contact met ons op voor meer informatie en reservatie.


Kopen

Heb je interesse om een riksja aan te kopen en zo een lokaal initiatief op te starten? Dat is goed nieuws! In het standaard startpakket van Mobiel 21 krijg je de nodige tools om met de riskja aan de slag te gaan. Wil je net dat tikkeltje meer ondersteuning? Dan kan je een offerte aanvragen voor een luxe startpakket op maat!

Mobiel 21 biedt je voor €7000 incl btw het standaard startpakket aan met volgende ingrediënten:

 • Je eigen riksja:
  De riksja wordt met verstelbare opstap thuis geleverd na een levertijd van 8 weken.
 • Een startvergadering met de initiatiefnemer:
  We komen naar je toe, bekijken je wensen en je noden en bereiden samen de komst van de riksja voor.
 • De aftrap:
  We geven mee vorm aan de eerste feestelijke rit.
 • Een opleidingsmoment voor je vrijwilligers:
  Gedurende twee uur leren we het gebruik van de riksja en frissen we wat verkeersregels op.
 • Communicatiemateriaal:
  We bezorgen je gepersonaliseerde affiches, flyers, stickers en visuals voor sociale media.

>>Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijs en aankoop van een eigen riksja voor je gemeente, organisatie of gemeenschap.


Vlot in gebruik

De riksja wordt op maat gemaakt en is gemakkelijk in gebruik. Bekijk hier het instructiefilmpje van Ole Kassow uit Denemarken, de oprichter van het wereldwijde Fietsen Zonder Leeftijd project.