De Riksja

De fiets van Fietsen Zonder Leeftijd is geïnspireerd op de Indische ‘riksja’, waarbij je twee passagiers-zitplaatsen vooraan hebt. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning! Voordat je begint, krijg je een training in het gebruik van de riksja en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Zonder Leeftijd’.


Huren

Je kan als organisatie, gemeente of particulier de riksja huren aan 350 euro per week van maandag 12u tot maandag 10u, bovenop een waarborg van 250 euro. De waarborg krijg je terug als je de riksja in dezelfde staat terugbrengt als je hem ontvangen hebt. Je haalt zelf de riksja af en brengt hem terug bij Mobiel 21 vzw, Vital Decosterstraat 67A, 3000 Leuven.

>>Neem contact met ons op voor meer informatie en reservatie.


Kopen

Heb je interesse om een riksja aan te kopen en zo een lokaal initiatief op te starten? Dat is goed nieuws! Mobiel 21 biedt twee pakketten aan voor aankoop van de riksja en bijhorende ondersteuning. In het standaard startpakket krijg je de nodige tools om met de riskja aan de slag te gaan. Wil je net dat tikkeltje meer ondersteuning en een aanpak op maat? Dan kan je kiezen voor het luxe startpakket!

>>Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijs en aankoop van een eigen riksja voor je gemeente, organisatie of gemeenschap.


Vlot in gebruik

De riksja wordt op maat gemaakt en is gemakkelijk in gebruik. Bekijk hier het instructiefilmpje van Ole Kassow uit Denemarken, de oprichter van het wereldwijde Fietsen Zonder Leeftijd project.